Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) asliye amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki yaman, yangın, gaz lambası vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların öteki katlara geçişini çelmek yahut olanaklı olduğu derece geciktirmektir.

Metres Mekanizması: Yangın bapları, yangın sırasında daim kapalı tutulmalıdır. Bir kapı doğru yahut yaylı menteşe bunu esenlar.

Firmaların umumi olarak uygulama yöntemi; Apartmanların Akak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı hevesliarak; aşağıda mevcut Garaj namına iniş derunin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Skolastik binalarda çatı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni örgülarda (ekol, hileışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Binaların kuruluşsına tatminkâr kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut içsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü nitelik RAL 9002 olmakla bu arada istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması strüktürlabileceği kadar yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Fakat kapıların ne tarafa sahih açıldığı sorunsalı hem kullanıcılar hem bile yönetmelikle isabetli şekilde imalat ve montaj yaratıcı firmalar açısından en önemli sorulardan biridir.

Birbirinden olabildiğinde münezzeh olması gereken yangın merdiveni kapıları evetğmurlama sistemi mevcut ve sıfır özelliğe bakılırsa bileğişlemkenlik gösterecektir.

Yangın merdiveni sinein yeğleme edeceğiniz şirket sermaye üzerine lazım bilgilere iye olduğu kucakin problemsiz bir şekilde monte edecektir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve işçilikaretler kullanılır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları çok beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı önemli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Opsiyonel olarak yaman sızdırmazlık sağlayıcı kapı zirı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın merdiveni imalatı her ne kadar cephe bir bölüm kabil görünse de muhakkak yangın kapısı inşaat dalüne kardeş bir sektör olarak görülmelidir. Yangın merdivenleri ve yangın kapıları yalnızca demirden ya da çelikten yapım edilmiş basamaklar ve baplar olarak görülmemeli. Binalara bu merdivenlerden yaptırırken özen edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi merdivendeki kişinin yangın alevlerinden korunmasını katkısızlayacak korunaklarında inceden inceye mimarilmış olmasıdır.

Pekâlâ yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın takkadak rastgele bir marifet vadiı olmayan birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Report this wiki page